A sikeres üzleti weboldal alapjai

A sikeres üzleti weboldal alapjai

Mire figyeljünk még a weboldal létrehozása előtt?

Egy jól működő – és főleg – jól profitáló üzleti weboldal nagy átgondolást és tervezést igényel, hogy elkerülhessük azokat a leggyakoribb hibákat, amelyekbe a legtöbb vállalkozás mégis beleesik. Mindezeket azért is fontos már a projekt legelején tisztázni, mert az esetleges későbbi módosítások garantáltan sok időbe és pénzbe fognak kerülni. Azonban, ha már elkészült, vagy akár néhány éves honlappal rendelkezik, és magára ismer az alábbi leírásokban, akkor se essen kétségebe. Találjunk együtt megoldást! Szívesen segítünk bármilyen, weboldalával, marketing stratégiájával kapcsolatos kihívás kezelésében, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megoldást találjunk.

Lássuk most, hogy mire is kell odafigyelnünk.

1. A weboldal helye a cég marketing stratégiájában

marketing stratégiaÍrásunkat kezdhettük volna a domain név kiválasztásával vagy a tárhelyszolgáltató átgondolásával, azonban még mielőtt bármilyen weboldalba kezdenénk – feltéve, ha pénzt is akarunk keresni vele – érdemes átgondolnunk, hogy leendő weboldalunk, hogyan illeszkedik majd a vállalkozásunk értékesítési és marketing rendszerébe.

Érdemes jó előre átgondolni, hogy csupán egy egyszerű, bemutatkozó honlapot szeretnénk, amely alapján a vevő betér az offline boltunkba és megveszi a terméket/szolgáltatást vagy – amire szintén van lehetőség – a teljes rendszert integráljuk a weboldalra (is) ahol adott esetben komplett online stratégiával, intenzív közösségi média jelenléttel, akár több lépcsős értékesítéssel, webshoppal az egész eladási folyamatot a weboldalra tereljük, és egy komplett marketing és értékesítési rendszert hozunk létre.

Nyilván mindkét esetben más-más megoldásokra van szükségünk, érdemes mindenek előtt hosszabb távon, stratégiailag átgondolni, hogy mire is van szükségünk, és ezek alapján keressünk fejlesztőt.

2. A weboldal kulcsszavainak – kulcs-kifejezéseinek – kiválasztása

keresőoptimalizálásEz az egyik legfontosabb stratégiai kérdés, még a domain név kiválasztása előtt. Itt szintén óriási – később nagyon sok pénzbe kerülő – hibákat lehet elkövetni, illetve itt rakhatjuk le egy sikeres weboldal alapjait is.

Gondoljuk át, hogy alapvetően melyek azok a kulcsszavak, de még inkább kulcs-kifejezések, amelyekre vállalkozásunkkal kapcsolatban a felhasználók rákereshetnek. Vagy: melyek azok a kifejezések, amelyekre jól szeretnénk szerepelni a keresőkben.

Fontos, hogy itt ne csupán egyetlen szóban gondolkodjunk, hiszen az egy szavas keresésekre rendkívüli mennyiségű találat létezik, valamint túl általános, ezért kevésbé kvalifikált látogatókat kapunk. Gondolkodjunk inkább szóösszetételekben, amelyek használói már inkább közelebb állnak a célcsoportunkhoz. Írjunk le több szóösszetételt is, majd vizsgáljuk meg (akár szakértő bevonásával) melyik lenne a legalkalmasabb a mi céljainknak.

Vannak eszközök a kulcsszavak rangsorolására is. Ilyen például az Adwords kulcsszó választó eszköze, valamint a kulcsszavaink a Google keresőbe való beírása után kapott szám, hogy hány darab weboldalt talált erre a kifejezésre. Ezen adatok birtokában még nagyobb biztonsággal tudunk dönteni.

Jegyezzük fel ezeket a szavakat, szóösszetételeket, hiszen weboldalunk szövegének összeállításánál ezekre a szavakra kell majd alapoznunk.

3. A domain név kiválasztása („cégnév.hu” kontra „kulcszó.hu”)

domain kiválasztásA domain névnek szintén az előző pontban részletezett szempontok alapján kiválasztott kulcsszavakon kell alapulnia. Sajnos már itt elvérzik a legtöbb vállalkozás, ugyanis a weboldal jövőbeli jövedelmezősége szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy milyen domain nevet választ. A weboldal egész keresőoptimalizálását ugyanis egy megfelelő domain név kiválasztásával kell kezdenünk, hogy a témába vágó kulcsszavakra a lehető legjobb helyen szerepeljünk a keresőkben. Ennek a későbbiekben rendkívül komoly anyagi vonzatai lehetnek, mind pozitív, mind negatív értelemben.

Alapvető szabályként azt vehetjük figyelembe, hogy a domain nevünk valamilyen formában tartalmazza azokat a kulcsszavakat, amelyekre a keresőoptimalizálást építjük (lásd 2. pont).

Összefoglalva szerencsésebb – és nem mellékesen jövedelmezőbb is – egy weboldalnak a „fodrasz-kistarcsa.hu”, mint a „kovacskft.hu” nevet adnunk. A keresők ugyanis figyelembe veszik a domainben szereplő szavakat is, még ha nem is ez a legfontosabb szempont.

Tehát a „cégnév.hu” vs „kulcsszó.hu” közötti mérkőzés általában az utóbbi javára dől el. (Ha csak nem rendelkezünk egy több évtizedes, bevezetett márkanévvel.)

A domain nevek foglaltságát a legegyszerűbben az alábbi helyen ellenőrizhetjük:

http://www.domain.hu/domain/szabad-e/

Amennyiben a választott domain nevünk nem szabad, nézzük meg a különböző változatait, kötőjellel vagy anélkül stb. amíg meg nem találjuk a legoptimálisabb szabad nevet.

4. A tárhely szolgáltató kiválasztása

tárhelyszolgáltató„Sajnos” ez is egy rendkívül fontos szempont. A szolgáltatásunk minősége, az ügyfél-elégedettség, a keresőoptimalizálás, és még egy sor más szempont miatt fontos weboldalunk betöltési sebessége és állandó, szünetmentes rendelkezésre állása.

Senkinek sem kívánom azt az élményt, amiről tapasztalatból beszélek, mikor egy éppen kiküldött kampány kellős közepén kerül ki a „szerver karbantartás” a képernyőre, akár több órán keresztül. Belegondolni is rossz, mekkora anyagi és erkölcsi kár érheti ilyenkor a vállalkozást. Ezért különösen fontos, hogy megbízható és profi cégre bízzuk a weboldalunk tárhelyét. Ne a legolcsóbbat válasszuk, ne hamarkodjuk el! Nézzünk utána, olvassunk véleményeket, és teszteljünk sebességet.

Kiemelkedően fontos a szerver betöltési sebessége, válaszideje is, vagyis az, hogy az oldalunk milyen gyorsan töltődik be. Magának a weboldalnak a betöltődési sebességét különböző módszerekkel tudjuk javítani, amelyekről még máskor fogunk is írni, azonban a szerver oldal korszerűsége, leterheltsége stb. mind a szolgáltatón múlik, ezért sem mindegy, hogy kit választunk. A szolgáltató ügyfélszáma sem jelent mindig garanciát mindenre. Keressünk független véleményeket, teszteljünk sebességet néhány példa-oldalnál, nézzünk utána az ügyfélszolgálatnak és a szolgáltatásoknak, hogy van-e például a tárhelynek adminisztrációs felülete. Vegyük figyelembe, hogy az oldal betöltődési sebessége a legtöbb keresőnél felhasználói élményt növelő rangsorolási szempont.

5. A weboldal tartalomkezelő rendszerének kiválasztása

Joomla rendszerManapság a weboldalak legnagyobb része, különösen az üzleti weboldalak, ahol olykor sok marketing-automatizálásra van szükség, tartalomkezelő rendszereket használ. Számtalanféle tudású és minőségű tartalomkezelő rendszer létezik az ingyenes, nyílt forráskódútól a nagyon drágáig. A mi kis és középvállalati ügyfeleink általános vagy akár összetett, specifikus igényeire tökéletes megoldásokat tudunk készíteni nyílt forráskódú rendszerekből. A leggyakrabban használt ilyen rendszerek a Wordpress, a Joomla, a Drupal, és a webshopokra optimalizált Magento.

Mik a nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszerek előnyei:

  • Ingyenes rendszer, nagyszámú ingyenes vagy megfizethető kiegészítővel
  • A weboldal tartalmának frissítése bárki számára könnyen elvégezhető
  • Folyamatos fejlesztés
  • A weboldal fejlesztése átruházható

Ezekből a szempontokból láthatjuk, hogy miért ajánljuk mi is ezeket a megoldásokat ügyfeleinknek. Az már más kérdés, hogy melyik rendszert használjuk, itt a táborok szétszakadnak a különböző rendszerek hívőire és prófétáira. Ami tény, hogy bármelyik fenti rendszerből lehet azonosan gyönyörű, gyors, biztonságos és funkcionális weboldalt készíteni, és mindegyik hosszú távú támogatása biztosított. Tény, hogy jelenleg a Wordpress a legnépszerűbb, de ez nem von le semmit a többi rendszer értékéből. Mi személy szerint a Joomla rendszert ajánljuk, amely véleményünk szerint az egyik legjobb, évek óta ezzel dolgozunk nagy megelégedésre. A Joomla rendszerre birtokunkban van egy nagy számú, speciális, már megvásárolt fizetős kiegészítő is, amely nagy versenyelőnyt biztosít számunkra, mivel már Önnek nem kell megvásárolnia.

Bízza ránk weboldalát!

Sok éves tapasztalatunkkal gyors, keresőoptimalizált, online marketing rendszerekkel ellátott, akár speciális igénynek is megfelelő weboldalt készítünk Önnek.

Élje túl a Mobilgeddon-t!
Weboldal frissítés a “bojler-javitas.hu” vállalkoz...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://webshine.eu/